top of page

groep.jpg

Elke week zoeken we een betere bestemming voor voedseloverschotten : we maken een gevarieerd menu, volledig gebaseerd op wat we die week hebben ontvangen. 

Elke dinsdagmiddag om 14u gaan we aan de slag in de keuken van de Raat in Oostkamp, waar we ook iedereen verwelkomen om te helpen meekoken.

Vanaf 17u kan je aanschuiven voor soep, rond 18u wordt het hoofdgerecht opgediend en we sluiten af met een lekker dessert. Om 19u beginnen we met opruimen en de afwas.

Je vindt foto's en alle gerechten van de voorbije weken op onze facebook-pagina. Of wil je graag meewerken, klik hier.

Anchor_Overschotten

NAAM KRUIMELCAFE

Voor we met ons initiatief startten, hebben ons licht opgestoken bij andere soepcafés in de buurt. Deze soepcafés zetten veel lekkers op tafel en we merkten al snel dat de naam de lading niet dekte.

Via kernlid Zita kwamen we te weten dat in Hongarije de dag na een bruiloft een Morza Parti wordt georganiseerd: alle overschotjes van het feestmaal worden opgegeten samen met vrienden en mensen uit de buurt.

 

Dit paste perfect bij wat wij willen bereiken. Letterlijk vertaald betekent Morza Parti kruimelfeest en de naam Kruimelcafé was geboren.

ONZE PRODUCTEN

Lokale producenten zoals lokale boeren, supermarkten, traiteur, bakkers,...  ondersteunen ons met producten die ze niet langer kunnen verkopen maar nog perfect te verwerken zijn.

Ga zeker eens kijken naar onze producenten-pagina voor onze lokale helden.

SOEPCAFES IN DE BUURT

Er zijn heel wat mooie initiatieven in de buurt. Hieronder kan je er een aantal vinden:

- Soepcafé Assebroek, meer info op http://soepcafebrugge.blogspot.com/p/startpagina.html 

- Soepcafé Peterselie, meer info op https://www.facebook.com/groups/soepcafepeterselie/

- KantelKantine, Sint-Kruis, meer info op https://www.facebook.com/pages/category/Nonprofit-Organization/Kantelkantine-Sint-Kruis-343847772896694/

WIE KOMT ETEN?

Iedereen is welkom op dinsdagavond. We streven ernaar een mix van mensen te hebben zodat elke week opnieuw een leuke avond wordt. Dus heb je het wat moeilijker en kan je een goedkope, gezonde maaltijd gebruiken, of wil je gewoon een avondje niet koken en toch genieten van een gezellige avond en een lekker bordje vol, dan ben je bij ons aan het juiste adres!

Daarnaast houden we ook wat aan de kant voor mensen die dat extra steuntje kunnen gebruiken. Dus laat ons iets weten, en we helpen waar mogelijk!

VRIJE BIJDRAGES

We werken met vrije bijdrages wat betekent dat je in de spaarpot stopt wat je kan missen voor je maaltijd. Op deze manier financieren we onze huur en basisproducten zoals olijfolie, kruiden...

bottom of page